Rabu, 21 September 2011

BISKUT BUNGA CINA

RESEPI NI AKU JUMPA DLAM FB KEPUNYAAN AZIE MAZIDAH..MMG MARBELES..

600 GM TEPUNG JAGUNG
1 CAWAN SUSU PEKAT..
250 GM BUTTER SALTED.


BUTTER DAN SUSU PEKAT DI MIX SAMPAI KEMBANG

PASTU GAUL DGN TEPUNG JAGUNG..SAMPAI DOH LEMBUT MCM TART NENAS TU..( AGAK2 SENANG DI TEKAN)
DOH MESTI DITUTUP DAN JGN TERDEDAH DGN UDARA..KANG PAYAH PULAK NAK MENEKAN ..

PESTIME BUAT BISKUT ALA2 BUNGA NI..KERAS TGN..SAKIT BAHU2..HEHEHEHE..TAPI HASIL MMG TAK MENGECEWAKAN..TERNYATA LEBIH RANGGUP DAN SEDAP DR SEMPERIT...HAHAHA KALAH KO SEMPERIT...

GAMBO? NANTI LER..



Tiada ulasan: